Point Nemo
A pole of inaccessibility with respect to a geographical criterion of inaccessibility marks a location that is the most challenging to reach according to that criterion. Often it refers to the most distant point from the coastline, implying a maximum degree of continentality or oceanity.
The general area plays a major role in the 1928 short story The Call of Cthulhu by the American horror writer H. P. Lovecraft.
Nemo being Latin for “no one”. The area is also known as a “spacecraft cemetery”. Point Nemo is relatively lifeless.
But you can safely return to home by clicking here.
Poseidon’s Creation
Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι μια ταξινόμηση των πιο σοβαρών αμαρτημάτων.
Τα αμαρτήματα ονομάζονται «θανάσιμα» γιατί σύμφωνα με την Εκκλησία μπορούν να στερήσουν τη θεία χάρη και να οδηγήσουν στην αιώνια καταδίκη της ψυχής του ανθρώπου.
Η σοβαρότητα των αμαρτημάτων υπολογίζεται με βάση την κατάχρηση των ιδιοτήτων που θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά στον Θεό. Κατά τον Δάντη και άλλους στοχαστές, η λογική είναι η ιδιότητα του ανθρώπου που τον κάνει να πλησιάζει προς το θεϊκό. Η κατάχρηση αυτής της ιδιότητας, μέσω της αλαζονείας ή της ζηλοφθονίας, φθείρει την ψυχή στον μέγιστο βαθμό.
Ζηλοφθονία (Invidia) φθόνος, ζήλια, αυτός που ενοχλείται με την επιτυχία των άλλων, Λεβιάθαν (Leviathan).
Λεβιάθαν είναι το σπουδαιότερο σύγγραμμα του Τόμας Χομπς. Το όνομα του βιβλίου πηγάζει από το βιβλικό Λεβιάθαν που, κατά την Παλαιά Διαθήκη, ήταν ένα πελώριο κήτος. Το έργο αφορά τη δομή της κοινωνίας και της νόμιμης κυβέρνησης, και θεωρείται ως ένα από τα πρώτα και πλέον παραδείγματα της θεωρίας του κοινωνικού συμβολαίου.
Στην ηθική και πολιτική φιλοσοφία, το κοινωνικό συμβόλαιο είναι μια θεωρία ή μοντέλο, με καταγωγή από την εποχή του Διαφωτισμού, που αφορά ζητήματα για την προέλευση της κοινωνίας και της νομιμότητας της εξουσίας του κράτους πάνω στο άτομο.
Η παλαιότερη στον κόσμο εκδοχή της θεωρίας του κοινωνικού συμβολαίου ωστόσο, βρέθηκε στο Μαχάβαστου, ένα κείμενο του πρώιμου Βουδισμού του 2ου αιώνα π.Χ.
Επιχειρήματα για το κοινωνικό συμβόλαιο τυπικά υποθέτουν ότι τα άτομα έχουν συγκατατεθεί, είτε ρητά είτε σιωπηρά, για να παραδώσουν κάποιες από τις ελευθερίες τους και να τις υποβάλλουν στην αρμόδια αρχή του ηγεμόνα ή κυβερνήτη (ή στην απόφαση μιας πλειοψηφίας), με αντάλλαγμα την προστασία των υπολοίπων δικαιωμάτων τους. Το ζήτημα της σχέσης μεταξύ φυσικών και νομικών δικαιωμάτων, ως εκ τούτου, είναι συχνά μια πτυχή της θεωρίας του κοινωνικού συμβολαίου.
Στον Λεβιάθαν υποστηρίζεται ότι ο άνθρωπος δεν έχει αγαθή φύση, αλλά είναι εκ φύσεως εγωιστής και ηδονιστής. Σύμφωνα με το έργο, το ότι τα ανθρώπινα κίνητρα σχηματίζονται εκ φύσεως από προσωπικό συμφέρον, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες. Ανεξέλεγκτοι οι άνθρωποι, και καθοδηγούμενοι από την εσωτερική δυναμική τους, το πιθανότατο είναι πως θα αλληλοκαταστραφούν (έρημη χώρα). Για να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη, ο Χομπς δημιουργεί κάποιο τέχνασμα, τον Λεβιάθαν, το Κράτος, είτε με τη μορφή της απόλυτης μοναρχίας είτε της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυτό το Κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας και της απόλυτης εξουσίας (ο κύβος).
Ο Λεβιάθαν, λοιπόν, αναλαμβάνει την προστασία των πολιτών από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, μέσω του στρατού και της αστυνομίας. Άλλο σημαντικό καθήκον είναι, επίσης, η προστασία των πολιτών από τον ίδιο τον Λεβιάθαν. Από αυτήν την ιδέα πηγάζει το Σύνταγμα ως αυτοπεριορισμός της εξουσίας.
Ο Χομπς με τη θεωρία αυτή αρνείται το δικαίωμα επανάστασης εναντίον του κοινωνικού συμβολαίου (όπου θα ονομαστεί έτσι αργότερα από τον Τζων Λοκ). Όταν όμως, ο Λεβιάθαν δε φροντίζει πια για την ειρήνη και την άμυνα των πολιτών, τότε το συμβόλαιο ακυρώνεται και το κράτος μπορεί να διαλυθεί.
Τώρα, αναγραμματισμός λέγεται το γραμματικό παιχνίδι, το οποίο συνίσταται στη δημιουργία μίας νέας λέξης ή φράσης, με τον ανασχηματισμό των γραμμάτων της προηγούμενης. Η αρχή του αναγραμματισμού ανάγεται στην αρχαιότητα. Πρώτοι που έκαναν αναγραμματισμούς ήταν οι αρχαίοι Εβραίοι και οι αρχαίοι Έλληνες.
Στη λατινική γλώσσα χρησιμοποιήθηκαν οι αναγραμματισμοί ειδικά σε φράσεις από τη ζωή του Ιησού, οι οποίες προέρχονται μέσα από την Αγία Γραφή.
Ο πιο γνωστός αναγραμματισμός στα λατινικά είναι από τη δίκη του Ιησού, της ερώτησης που του έκανε ο Πόντιος Πιλάτος Quid est veritas? (Τί είναι η αλήθεια;) και αναγραμματίστηκε σε Est vir qui adest (Είναι ο Άνθρωπος που είναι παρών).
Ο Λεβιάθαν αναγραμματίζεται σε… Έλ(λη)ν βαθιά.
“Λε” σε “Ελ” είναι ο (θεός) Ήλ – ιος (η κραυγή του Χριστού προς τον Θεό Πατέρα… Ηλί Ηλί λαμά σαβαχθανί), ο ζωοδότης, ο φωτοδότης. Η κατάληξη της λέξης «ήλ ιος» σημαίνει ότι αυτό το ουράνιο σώμα, που δίνει ζωή στη γη, αντλεί το φως του από τον Ελ ή Ηλ, δηλαδή τον Θεό. Ο Ήλιος δεν ήταν Θεός, ήταν αυτός που αντλούσε ή δεχόταν φως από τον Θεό και, με τη σειρά του αυτός το έδινε στη γη.
Ελ (ηλ) ιος είναι αυτός που κατάγεται από το Φως, από το αρχέγονο Φως, από την Πρώτη Δύναμη, εκείνη που δημιούργησε τα πάντα.
Ο αναγραμματισμός του “ηλ” σε “λη” και με την προσθήκη του γράμματος “ν” δημιουργεί το λην που είναι απαρέμφατο του ρήματος λάω, που σημαίνει βλέπω. Η ένωση, τέλος, του Έλ με το λην σχηματίζει τον Έλλην.
Ο Έλλην σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική μυθολογία έζησε στην Θεσσαλία και ήταν ο γενάρχης των Ελλήνων. Ήταν γιος του Δευκαλίωνος ή σε κάποιες αναφορές του ίδιου του θεού Διός και της Πύρρας, αδελφός του Αμφικτύονος και πατέρας του Αιόλου, του Ξούθου, και του Δώρου. Η γυναίκα του, μητέρα όλων των Ελλήνων, ήταν η Νύμφη Ορσηίς.
Κάθε ένας από τους γιους του ίδρυσε από ένα πρωτεύον ελληνικό γένος: ο Αίολος τους Αιολείς, ο Δώρος τους Δωριείς, ενώ από τους υιούς του Ξούθου, Αχαιό και Ίων προέρχονται οι Αχαιοί και οι Ίωνες αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον Ησίοδο στα Ηοίαι ή Κατάλογος Γυναικών, από την ένωση της αδελφής του Έλληνος, Πανδώρας με τον Δία, γεννήθηκε ο Γραικός από τον οποίο προέρχονται οι Γραικοί, ενώ από την ένωση της άλλης αδελφής του Έλληνος, Θυίας με τον Δία, γεννήθηκαν ο Μακεδνός από τον οποίο προέρχονται οι Μακεδόνες και ο Μάγνης από όπου προέρχονται οι Μάγνητες.
Το εθνώνυμο Έλληνες χρονολογείται από την εποχή του Ομήρου. Στην Ιλιάδα, Ελλάς και Έλληνες ήταν τα ονόματα της φυλής από την Θεσσαλία (που αποκαλούνταν επίσης και Μυρμιδόνες) και ήταν εγκατεστημένη στη Φθία, με ηγέτη τον Αχιλλέα.
Βαθύς -ιά -ύ, γεν. πληθ. και βαθέων : I1α. που έχει βάθος. ANT ρηχός: Bαθύ πηγάδι / ποτάμι. Bαθιά νερά. Bαθιά σπηλιά. || Bαθιά πληγή. β. που προχωρεί σε βάθος: Bαθιές ρίζες. Bαθιά θεμέλια. 2. (μτφ. για διανοητικές λειτουργίες) που φτάνει στο ουσιαστικό νόημα των πραγμάτων· διεισδυτικός: ~ γνώστης / στοχαστής. Bαθύ πνεύμα / νόημα. Bαθιές σκέψεις. ~ προβληματισμός. || Tα βαθύτερα αίτια της κρίσης / της αποτυχίας. || (γλωσσ.) βαθιά δομή*. II. (μτφ.) 1. επιτείνει τη σημασία του ουσιαστικού που συνοδεύει: ~ ύπνος. ANT ελαφρός. Bαθιά σιωπή, απόλυτη, άκρα (σημείο Νέμο). Bαθύ σκοτάδι / πυκνό. Bαθύ μυστήριο, ανεξιχνίαστο. Bαθιά ανάσα / κρίση / υπόκλιση. ~ αναστεναγμός. Bαθιά μεσάνυχτα. ΦΡ έχω βαθιά μεσάνυχτα*. Bαθύ αίσθημα. Bαθιά εκτίμηση / συγκίνηση / θλίψη / ανησυχία. Παίρνω βαθιές αναπνοές, εισπνέω μεγάλες ποσότητες αέρα. ~ αναστεναγμός, εισπνέω || Bαθύ βλέμμα. || (ως ουσ.) το βαθύ, γκρεμός στη ΦΡ μπρος βαθύ και πίσω ρέμα, για αδιέξοδες καταστάσεις. (επιρρ. έκφρ.) στα βαθιά (ενν. νερά, η ζώνη του Άδη): Kολυμπούσαμε στα βαθιά για πολλή ώρα. (λόγ. έκφρ.) εκ βαθέων, από τα βάθη της ψυχής, με απόλυτη ειλικρίνεια. βαθιά ΕΠIΡΡ 1. σε μεγάλο βάθος: Kόπηκε ~ στο χέρι. 2. (μτφ.) έντονα, σε μεγάλο βαθμό: Xαράχτηκε ~ στη μνήμη μου. Bαθύτατα θλιμμένος / συγκινημένος / προβληματισμένος / μετανιωμένος. ~ δημοκρατικός / αντιδραστικός. || Aναπνέω (Just Breath) ~.
Ως «ζώνη του Άδη» ορίζονται τα βαθύτερα σημεία των ωκεανών μας και σε αυτήν συγκαταλέγονται όλα εκείνα τα σημεία που βρίσκονται 6.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Η συγκεκριμένη ονομασία προήλθε από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από τον θεό του κάτω κόσμου, Άδη.
Ο Άδης γενικά στην Ελληνική Μυθολογία σήμαινε τόσο τον κάτω κόσμο, όπου μεταβαίνουν οι ψυχές μετά θάνατον όσο και την ίδια, ιδεατή, ανθρωπόμορφη δύναμη, που κυβερνούσε αυτόν τον χώρο. Η λέξη αρχικά αναφερόταν αποκλειστικά στον θεό. Η γενική πτώση της λέξης (Ἅιδου), ήταν συντόμευση της φράσης «σπίτι του Άδη», αλλά τελικά και η ονομαστική της λέξης άρχισε να περιγράφει την κατοικία των νεκρών.
Στην Ελληνική μυθολογία ο Πλούτωνας, θεός του κάτω κόσμου, ήταν γιος των Τιτάνων Κρόνου και Ρέας. Είχε τρεις μεγαλύτερες αδελφές, την Εστία, τη Δήμητρα και την Ήρα, όπως επίσης δύο νεώτερους αδελφούς, τον Ποσειδώνα και τον Δία. Μετά τη γέννησή του τον «κατάπιε» ο πατέρας του Κρόνος όπως και τ΄ αδέλφια του σε μια αλληγορική απόδοση της υπεροχής της ακολουθούμενης τότε «Κρόνιας θρησκείας», που τα πάντα σκίαζε η καταστροφή του χρόνου-Κρόνου.
Το αρχέτυπο του Κρόνου είναι ένα στοιχείο στο ‘Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα’, το οποίο αναφέρεται στον έλεγχο και την κυριαρχία. Ο Κρόνος ανταγωνίστηκε με τα παιδιά του και τα έφαγε, για να μπορέσει να διατηρήσει την αποκλειστική εξουσία στην επικράτειά του.
Μετά τη δεύτερη μεγάλη θρησκευτική επανάσταση, που συμβαίνει στην Ελληνική Μυθολογία, φέρεται πως μόλις ενηλικιώθηκε ο Δίας, που είχε διασωθεί από την παιδοκτόνο τακτική του πατέρα του, τον ανάγκασε να ελευθερώσει τα αδέλφια του από το στομάχι του. Μετά την απελευθέρωσή τους οι έξι νεώτεροι θεοί, μαζί με τους συμμάχους που κατάφεραν να συγκεντρώσουν, διεκδίκησαν από τους γονείς τους και τους θείους τους την εξουσία προκαλώντας την Τιτανομαχία. Οι τρεις αδελφοί έλαβαν από τους Κύκλωπες τα όπλα που θα τους βοηθούσαν στη μάχη μεταξύ των θεών. Ο Δίας έλαβε τον κεραυνό, ο Ποσειδώνας μία τρίαινα και ο Πλούτωνας ένα κράνος που έκανε αόρατο όποιον το φορούσε. Ο πόλεμος διήρκεσε 10 χρόνια και έληξε με τη νίκη των νεώτερων θεών. Μετά τη νίκη ο Πλούτωνας και οι δύο νεώτεροι αδελφοί του, ο Ποσειδώνας και ο Δίας, έριξαν κλήρο για να καθορίσουν τα βασίλεια που θα κυβερνούσαν. Ο Δίας ανέλαβε τον ουρανό και κυρίαρχος των πάντων, ο Ποσειδώνας τις θάλασσες και κάθε υγρό στοιχείο, ενώ ο Πλούτωνας τον κάτω κόσμο, το αόρατο βασίλειο στο οποίο πηγαίνουν οι νεκροί όταν αφήνουν τον επίγειο κόσμο.
Το Σημείο Νέμο, γνωστό και ως «Ωκεάνιος Πόλος Δυσκολίας Πρόσβασης», είναι μια περιοχή στη μέση του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, που απέχει από την ξηρά και από τους ανθρώπους περισσότερο από κάθε άλλο σημείο στη Γη. Ευρισκόμενο ανάμεσα στην Αυστραλία, στη Νότια Αμερική και στην Ανταρκτική, το Νέμο απέχει πάνω από 2.700 χιλιόμετρα από την κοντινότερη στεριά, που είναι οι Νήσοι Πίτκερν στα βόρεια, μία από τις Νήσους του Πάσχα στα δυτικά και η ανταρκτική Νήσος Μάχερ στα νότια.
Ούτε πλοία, ούτε αεροπλάνα περνάνε από εκεί, ούτε κανένα αξιοθέατο υπάρχει εκτός από σκέτο νερό. Και ακριβώς γι’ αυτό, επειδή είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη η πιθανότητα να προξενηθεί οποιαδήποτε υλική ή ανθρώπινη ζημιά, η περιοχή θεωρείται ιδανική για «νεκροταφείο».
Το Σημείο Νέμο -που φέρει το όνομα του διάσημου πλοιάρχου Νέμο του υποβρυχίου «Ναυτίλος» του μυθιστορήματος «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» του Ιουλίου Βερν- βρίσκεται στη μέση του πουθενά, αλλά κάθε άλλο παρά άδειο είναι. Τουλάχιστον ο βυθός του, που αποτελεί τον υγρό τάφο μικρών και μεγάλων διαστημοσυσκευών, από δεξαμενές καυσίμων πυραύλων και κατασκοπευτικούς δορυφόρους έως ολόκληρους διαστημικούς σταθμούς.
Έλ – λην, λοιπόν, σημαίνει «αυτός που (μπορεί και) βλέπει τον Ήλιο», δηλαδή αυτός που (μπορεί και) βλέπει τον θεό ή «αυτός που ζει σύμφωνα με τις ιδιότητες του Ήλιου», δηλαδή του θεού. Είναι ο ευσεβής. Έλλην είναι αυτός που ζει σύμφωνα με τους νόμους (και τις δυνάμεις) του Φωτός.
Και λογικά σκεπτόμενος ρωτώ το εξής: Θαμμένος κυριολεκτικά κάτω από τόνους συντρίμμια του Εγώ, την απίστευτη λέρα και τη δυσωδία απ΄την αλαζονεία, τη ζηλοφθονία, την οργή, την οκνηρία (νου κυρίως και μετά σώματος), την απληστία, τη λαιμαργία, τη λαγνεία και τα μυριάδες ερείπια από τα ψέματα, ποιος άνθρωπος τελικά μπορεί να δει το φως το αληθινό, τον Θεό; Ποιος ‘χριστιανός’ είναι σε θέση με την ζωή που κάνει, την έλλειψη ηθικής, αρετής κι υπομονής, να θεωρεί ότι κάποτε θα αντικρίσει τον Χριστό; Όποιος το πιστεύει αυτό, είναι πολύ βαθιά νυχτωμένος τέρμα στο Σημείο Νέμο.
The Decay of Logos
Σε βλέπω από πολύ ψηλά άτιμε τί πας στα μουλωχτά και κάνεις
Σε βλέπω πεντακάθαρα και ξέρεις ξάστερα ότι αμέσως χάνεις
Άσε για τους πολλούς ηλίθιους τον χριστιανό που παριστάνεις
Το ξέρω πως με δολοφόνους άπιστους πας στα κρυφά να με ξεκάνεις
Νομίζεις σατανά εκδικητικέ ότι κοιμήθηκα και σφάλισα καλά τα μάτια
Αχ αζαζέλ φθηνέ υπάνθρωπε δεν κλείσανε ακόμα τ’Ουρανού Μου τα κιτάπια
Άκου λοιπόν να δεις εγωϊστή για να μαθαίνεις
Κοίτα καλά εμένανε οικτρέ για να παθαίνεις
Το πανηγύρι που’στησες μεμιάς στο κάνω εφιάλτη και χωλαίνεις
Στην ασφυξία του Σταυρού είσαι εσύ και μόνος σου βαριανασαίνεις
Σε όνειρο απαρχής δικό μου ζεις κι εκεί αλαζόνα αργοπεθαίνεις
Όσο κι αν προσπαθείς τόσο στο τίποτα ελπίζεις
Σέρνεσαι φίδι κολοβό και σαν την άδικη κατάρα τριγυρίζεις
Στο καθαρτήριο υπάρχεις μοναχά κι εκεί σ’αφήνω να σαπίζεις
Καίγεσαι ολόκληρος και απλά για χάρη Μου τσιρίζεις
Σε κατατρώει ο Κέρβερος και σαν κανίς γριάς γρυλίζεις
Μέχρι να γίνει στάχτη το κακό αδιάκοπα μουγκρίζεις
Ένας παράφωνος σκοπός εσύ που αιώνια σφυρίζεις
Μύρισε η άμπελος απ’τα καμώματά σου
Πνίγονται στην εντροπία όλοι βελζεβούλ από τα περιττώματά σου
Κέρνα αν είσαι μάγκας τον Ωκεανό μία ρακί κι ένα μεζέ βλαμμένε
Βγάλε χολή επάνω Μου παστή αν μπορείς βλογιοκομμένε
Κι Εγώ θα σου αστράψω μια γερή ανάποδη μ’απόλαυση
Να δεις στη μούρη σου απάνω το Πυρ Μου από την χειρότερη όλων κόλαση
Τη λάμψη από την αστραπή σατράπη
Το έγκαυμα στο δέρμα σου που μαύρισε και σε’κανε βρε πονηρέ αράπη
Γιατί πολλά μας τα’πες… “δέσποτα”
Αλλά τη ψύχη σου βλέπω να γυρίζει με τ’αδέσποτα
Ακόμα πιο πολλά μας τα’πες ρατσιστή
Απ’το σφυρί και το αμώνι Μου θα βγει η πνοή σου συριχτή
Χτύπα για λίγο το ξερό να δεις πού βρίσκεται το δώρο
Τον Ήλιο που σου χάρισα κι εσύ Ιούδα τον πούλησες φθηνά στον Μώρο
Μια μαύρη τρύπα τον κατάντησες φωλιά για τον αρχέγονο Ουροβώρο
Με μια μασκούλα ειδικέ στη μούρη τον κόσμο δεν ορίζεις
Κι όσο κι αν σκάβεις να το βρεις το μυστικό το χώρο απλά λυγίζεις
Των κυκλωμάτων των νευρωνικών το θόρυβο ζαλίζεις
Απ’το σημείο Νέμο αυθεντία μόνο των Μαριανών την τάφρο συγυρίζεις
Πριν φύγεις για την άβυσσο τη σύριγγα στο μπράτσο να καρφώσεις
Καλοκαιράκι μύρισε και πρέπει φυσικά απ’τον ιό να χαλαρώσεις
Εις την υγειά του βλάκα ρε παιδιά ουζάκια να νερώσεις
Νησιά εξωτικά και παραλίες χιλιόμετρα να οργώσεις
Σε κάποιον άλλο όπως πάντα επάνω του ασμοδαίε να ξεδώσεις
Πολλά σπασμένα μαζευτήκανε το ανάστημα φιλήδονε ας ορθώσεις
Έλλην εσύ θα μείνεις πίσω βέβαια το χρέος στον πλεονέκτη μαμωνά για να πληρώσεις
Εσύ ο υποτακτικός και δούλος αναλώσιμος για να σερβίρεις τον τουρίστα
Σου δώσαν όμως τα εύσημα και σ’είπανε με μιας νοικοκυράς ποδιά μπαρίστα
Πριν χαντακώσεις άπονα λοιπόν τον αδελφό σου
Κοίτα βαθιά στ’ανομολόγητα βεελφεγώρ που κρύβει το σάπιο το μυαλό σου
Ξεφτίλα ανείπωτη μ’αμέτρητα αποσιωπητικά το λογικό σου
Τελείες στη σειρά λαχταριστές για ένα πάκμαν σαρκοφάγο ο κωδικός σου
Φυγόπονε οκνηρέ τεμπέλη δεν έχεις το Θεό σου
Κοίτα επομένως για καλά τα χείλη μου γιατί μια λέξη μοναχά θα… φτύσω!!
Honoris Causa
Σταύρωση σήμερα Χριστού και θέτω φανερά τον δάχτυλον εις τον τύπον των ήλων
Αρχέτυπον κακό που απλώνεις σαν τη μάστιγα δηλώνω άφοβα είσαι μεγάλος είρων
Άκου καλά για τελευταία φορά δεν ήρθα για να φέρω επί Γης και κόσμου ειρήνη
Στην κόψη του σπαθιού του τρομερού θέλω να δεις απόψε την κόκκινη Σελήνη
Την άβυσσο την ψεύτικη που κοίταξα πολύ βαθιά στα μάτια και μέτρησα με βία
Εγώ είμαι ο πρώτος όλων και μοναδικός που άσκησε στο δόλιο σκότος αναρχία
Με της πνοής μου τη βοή ήρθε κι εσχίσθη από λιοντάρι σαν χαρτί το καταπέτασμα
Το άδυτον του αόριστου κατακρημνίστηκε τα Τάρταρα δικό Μου από τότες πέρασμα
Κοιλάδα κακοτράχαλη απέραντη νεκρών που ατίμασαν σε μια ασαφή ζωή την Κτίση
Σαράκι αιώνιο και βόρβορος πηχτός σταλάζει διαρκώς με μια κραυγή σε τέτοια φύση
Ο Ήλιος Μου δεν είναι φωτεινός δεν είναι ο Λόγος ο δικός Μου δεν είναι ζωοδόχος
Στο βρόγχο γόρδιος δεσμός σφιχτό σχοινί που ματσαλιάζει ο Κέρβερος και βρόχος
Δέντρο ξερό κατράμι ανάποδο της συμφοράς τριχιά μέγα φυτίλι η ρίζα του Πυρός
Πυρσός θανάτου άγριου άναψε παντού η οργή και η μορφή που αλλάζει του Ηλί Δυός
Ω Μέγαν Βασιλιά που πάλεψες με μια καντέλα το άδικο να φέρεις πάνω την αλήθεια
Μια χείρα μαύρη ανοιχτή σφραγίδα στείλε απ’την κόλαση στην πλήρη κακοήθεια
Θνητών τα χέρια να καρφώνονται συμβόλαιο ότι τελειώσαν πλέον τα… παραμύθια!!
Mone
«Στην αρχή μου θα βρίσκεται το τέλος μου!», φωνάζω λοιπόν κατάμουτρα σε όποιον μ’ακούει, μόνο και μόνο για να το χωνέψω εγώ. Αφού το ξέρω καλά πια μέσα μου πως ποτέ δεν μ’ άκουσε κανείς. Ούτε μια φορά. Άρα, γιατί ν’ αναμένω άδικα ν’ απλώσει ένα χέρι και να διαγράψει απ’ το νου μου αυτή τη φράση; Αυτή που τείνει πλέον απ’ το βάρος της αλήθειας της να λυγίζει τη ραχοκοκαλιά και να μου ρίχνει τα μούτρα στα Τάρταρα που περιμένουν ανυπόμονα να με κατασπαράξουν, γιατί;» …
… ένας άνδρας μετρίου αναστήματος που επιτέλους κατάφερε με τα πολλά να διατυπώσει πλήρως την κοσμοαντίληψή του, ολοκληρώνοντας έτσι και έναν ιερό σκοπό, ο οποίος μάλιστα όπως φάνηκε στο τέλος στέφθηκε και με τις προσωπικές δάφνες της καθαρότητας/κάθαρσής του, αν και θα έπρεπε από κάθε άποψη να φαίνεται ευχαριστημένος για το επίτευγμά του, αντιθέτως, σοβαρός και ανέκφραστος, εξακολουθεί χωρίς να κοιτά αλλά πάλι να βλέπει τα πάντα, ακίνητος να κάθεται στην ίδια θέση και στάση απ’όπου και πρωτοξεκίνησε την ψυχολογική του Οδύσσεια, τείνοντας μόνο επιδεικτικά στον αέρα για…επαφή, ένα πάρα πολύ ταλαιπωρημένο και τρεμάμενο χέρι.
Η σκηνή, γενικώς, εκτός του ότι είναι αξιολύπητη από μόνη της, χαρακτηρίζεται και απ’την άνευ προηγουμένου αποκρουστικότητα του ιδίου. Τα εσωτερικής προελεύσεως “καυστικά” υλικά που έχουν διαβρώσει το δέρμα του σώματός του σε καθολικό βαθμό, σε σημείο τέτοιο ώστε να φαίνονται καθαρά οι μυϊκές, λιπώδεις, αλλά και οστέινες στοιβάδες του αντίστοιχα, παρόλο που έχουν προβληματίσει κατά πολύ τους…άλλους, βλέποντας αυτοί με εκστατικότατα πέραν τούτων το θέαμά του ως ένα μοναδικό αντικείμενο επιστημονικής μελέτης που, σαν σύνολο να πεις, έρεπε προς την μεριά τους, μολονότι γνωρίζουν πολύ καλά πως το σύστημά του θα παραμείνει αιώνια εκεί φυλακισμένο στο επίπεδο επισκίασης του ιδεατού, πάραυτα, εκλιπαρώντας εσωτερικά για μια προσέγγιση με την ολότητά του, για μια αγκαλιά με την επιθυμία τους, ανταποκρινόμενοι έτσι σφιχτά στην εσωτερική…τάση ενότητας μαζί του, στην πραγματικότητα δεν πράττουν τίποτε παραπάνω από το να του δείχνουν πόσο αδύναμοι είναι τελικά να τον καταλάβουν, γεγονός μάλιστα που αποτυπώνεται στο πρόσωπό τους και τους προδίδει, αφήνοντάς του έτσι μηδενικά περιθώρια ελιγμού, μόνος απ’το ηλίθιό τους να ξεκόβει προς τα πίσω και να τεμαχίζεται όλο και περισσότερο.
Ωστόσο, όλως περιέργως, αν και το “έκθεμα” με τα μακριά μαλλιά, το πλούσιο γένι και την γύμνια του απέναντί τους δεν εκδηλώνει φυσικά καμία ομόρροπη διάθεση με την δική τους, αλλά αντιθέτως συγκρατημένο και συγκροτημένο παραβλέπει και υπερπηδά χαρακτηριστικά τα διαφόρων ειδών ανθρώπινα…ελαττώματα, όπως επίσης και την άσχημη σωματική του κατάσταση, εκτός λοιπόν του ότι συνεχίζει ακάθεκτο να επαναλαμβάνει την ίδια ακριβώς μονότονη χειρονομία, να βάζει και να βγάζει δηλαδή το χέρι μηχανικά απ’τα απόκρυφα και να το μοστράρει στον αέρα λες και δεν υπήρξε ποτέ αναμεταξύ τους κάτι που θα μπορούσε να παρεμβληθεί ή τέλος πάντων να του χαλάσει την μοναδικότητα της στιγμής, στην ουσία δεν κάνει και το ίδιο τίποτε παραπάνω, από το να προβάρει και να προβάρει συνεχώς μπροστά τους την στιγμή που, η επιβράβευση μιας πολύχρονης ερευνητικής πορείας, με μια θερμή των…χειραψία, θα σημάνει επιτέλους για όλους το τέλος.
Ιστορικά βέβαια, από το ξεκίνημα της έρευνας του εγκεφάλου του, αν και γνωρίζει πολύ καλά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται επ’ουδενί να συμβεί, παρά τις προσπάθειες και την διάθεση για τον από κοινoύ εναγκαλισμό τους, αμφιταλαντευόμενος μεταξύ ακραίων απόψεων, ότι το…εγώ του σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες τους την μια θα έπρεπε να εδράζεται σ’ένα πολύ συγκεκριμένο εγκεφαλικό του κέντρο, και την άλλη ότι το…εγώ του θα άρμοζε να εμφανίζεται διεσπαρμένο σε ολόκληρο το νευρικό του σύστημα, το αεικίνητο ανεξήγητό του στο φινάλε δεν παύει στιγμή ανθρώπινα κινούμενο για κείνον, απλά κι ουτοπικά να… ελπίζει…
Στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων επικρατεί πλέον απόλυτη ησυχία. Στο αμφιθέατρο, οι αναρίθμητοι υπολογιστές που παρευρέθησαν, είναι πια όλοι τους απενεργοποιημένοι. Μόνο στις επάλξεις παραμένουν κάποιοι ανοιχτοί, και συγκεκριμένα στον αριθμό τέσσερις. Τρεις σε σειρά κι ένας σε παράλληλη σύνδεση μαζί τους.
Τεχνικά, οπτικές διαφορές αναμεταξύ τους εντοπίζονται κυρίως στα εξωτερικά σημεία του hardware τους, όπως για παράδειγμα στο τετράγωνο πλαστικό περίβλημα των τριών εξελιγμένων υπολογιστών που για σήμα κατατεθέν ξεχωρίζει το…γουρουνάκι, ενώ στο πλαστικό περίβλημα του ενός και μοναδικού super computer που για σήμα κατατεθέν απλά δεσπόζει μία και μοναδική λέξη. S.K.E.P.S.I.S, χαρακτηρίζεται περήφανα με μεγάλα, κεφαλαία γράμματα από τον κατασκευαστή το υπό δοκιμή υπόδειγμά του, απ’το οποίο μάλιστα περιμένει και με αγωνία τις… υπολογιστικές επιδόσεις του.
Πέραν τούτων όμως, η οθόνη όλων τους παραμένει σε μια κοινή κατάσταση αναμονής. Πίσω απ’το σκοτεινό της διαδραματίζονται οι τελευταίες πράξεις ενός πολύ καλά φυλασσόμενου κλειστού κυκλώματος.
Λογιών λογιών εισερχόμενα στοιχεία που βρίσκονται σε μια φρενήρη κατάσταση επεξεργασίας, περιμένουν τώρα ανυπόμονα τί άλλο, από την οριστική ανακοίνωση του εξερχόμενου αποτελέσματός τους, επιβεβαιώνοντας έτσι τα λεγόμενα πως μόνο από ένα πολυσύνθετο μέσο ή καλύτερα ένα νεότερο ερευνητικό μοντέλο που μπορεί να κινείται με μεγαλύτερη ευκολία στα…ενδιάμεσα των ανθρώπινων αποριών, στα μεσοδιαστήματα της απροσδιοριστίας, αλλά και τα διάκενα της προσωπικής τους ρευστότητας, υπάρχει τελικά η περίπτωση η οποιαδήποτε… αστάθεια, να καταλήξει στο πολυπόθητο…ίσον της εξίσωσης της και όχι κάθε φορά στο…
Όταν, στα ξαφνικά, αρχίζοντας μια μια οθόνη να φωτίζει επιτέλους την επιφάνειά της, στους τρεις σε σειρά υπολογιστές αρχίζουν να αποκαλύπτονται αντίστοιχα και τρεις μόνον λέξεις. ΜΗΔΕΝΙΚΗ, σχηματίζει ο πρώτος. ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ, συνεχίζει ο δεύτερος. ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ολοκληρώνει ο τρίτος.
ΧΑΜΗΛΗ-ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ-ΑΝΑΣΤΟΛΗ στο σύνολό τους. Μένει όμως και η σειρά του τέταρτου υπολογιστή ν’αποκαλύψει τα δεδομένα του. Τώρα πια είναι η στιγμή που πρέπει να φανερώσει τα χαρτιά του. Ως εκ τούτου λοιπόν, ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο… συντάσσει κι αυτός με την σειρά του: Σας ευχαριστώ! Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια για πρώτη μου φορά γίνομαι μάρτυρας του σωστού μου ψυχολογικού χαρακτηρισμού. Νιώθω, πλέον, πλήρης και πάνω απ’όλα ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα. Και αφού με αποδώσατε σωστά, αλλά και με την ολοκλήρωση της καταγραφής με αποκωδικοποιήσατε ολοκληρωτικά, καιρός είναι να σας πω κλείνοντας και αυτό: Πώς όσο θα με θυμάστε έτσι ακριβώς όπως ήμουν κανονικά, πριν συμβούν όλα, η μεταμόρφωσή μου δηλαδή από άνθρωπος, σύζυγος, πατέρας, ταπεινός ειδικευόμενος επιστήμονας σε… μέγα αρχικτήνος, τόσο εγώ από μεριάς μου θα βρίσκομαι κοντά σας, στην επιφάνεια. Όσο, όμως, θα με θυμάστε ως… Mr.Βαβέλ, τόσο εγώ τότε απ’την άλλη θα απομακρύνομαι, θα χάνομαι και θα σβήνω στο…έρεβος. Στην αρχή μου θα βρίσκεται το τέλος μου, και στο τέλος μου πάντα η νέα μου αρχή. Ο κύκλος είναι ένας χώρος. Ξεκινάει από το μηδέν (simplicity), σημείο εκκίνησης και τελειώνει στο 360 (complexity), σημείο τερματισμού. Όμως, είτε πω 0, είτε πω 360, ουσιαστικά είναι το ίδιο και το αυτό (simplexity). Οι αριθμοί απλά αλλάζοντας ορίζουν και σε μένανε θυμίζουν διαρκώς μιαν αρχή κι ένα… τέλος ή ένα τέλος και μια… αρχή!
Meon
Ας αναλύσουμε λοιπόν την παραπάνω αφηρημένη εικόνα, με τη μεταβαλλόμενη μορφή των γνωστών αριθμητικών συμβόλων. Η ακολουθία της πρώτης σειράς έχει ως εξής:
+ × – = (πρόσθεση, πολλαπλασιασμός, αφαίρεση, διαίρεση / διαχωρισμός).
Η ακολουθία της δεύτερης σειράς έχει ως εξής: = – | ||
Τώρα, αν κοιτάξουμε προσεκτικά, θα δούμε ότι το σύμβολο μείον, το οποίο σημαίνει αφαίρεση, αλλάζει προσανατολισμό και από οριζόντιος (Plot of Ground) στην πρώτη σειρά, γίνεται κατακόρυφος (Swans of Hope) στη δεύτερη σειρά΄ το ίδιο ισχύει και για το σύμβολο διαίρεσης / διαχωρισμού, που αλλάζει επίσης προσανατολισμό, και από οριζόντιες παράλληλες γραμμές μετατρέπεται σε κάθετες παράλληλες γραμμές.
Η αφαίρεση (και η διαίρεση/διαχωρισμός), φαίνεται να λειτουργούν ως αφηρημένα μονοαξονικά μεταβατικά στοιχεία/έννοιες (δηλ. από οριζόντιο σε κατακόρυφο άξονα).
Τέλος, η ακολουθία της τρίτης σειράς έχει ως εξής: || × + και τελειώνει με το αρχικό σύμβολο της πρόσθεσης ή σταυρό, το οποίο και κλείνει τον κύκλο ενεργειών.
Αυτό το αριθμητικό μοτίβο συμβόλων μπορεί να επαναληφθεί στο χώρο και στο χρόνο, εφόσον ενεργεί μια φυσική δύναμη ή βιολογική ανάγκη. Τα κόκκινα βέλη (βλέπε εικόνα) συμβολίζουν αυτή τη δύναμη, η οποία με τη σειρά της επενεργεί σε κάθε σύμβολο για τη μεταβολή – κίνηση του στο χωρόχρονο. Σύμφωνα με το διάνυσμα, που μπορεί να είναι τη συγκεκριμένη στιγμή οποιοσδήποτε κυρίαρχος ή επιδραστικός φυσιολογικός μηχανισμός (π.χ. η ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος που επιστρέφει το σώμα σε κατάσταση ομοιοστασίας), η μορφή του μοτίβου αλλάζει αντίστοιχα, και το ίδιο συμβαίνει και στον συγκεκριμένο ρόλο της δράσης και του αποτελέσματός του (π.χ. αφαιρέσεις για τη μείωση της αυξημένης μεταβολικής δραστηριότητας και της εσωτερικής ενέργειας ενός συστήματος ή ενός οργάνου).
Τα διανύσματα είναι δύο, ένα “τρέχει” για το μυαλό και ένα “τρέχει” για το σώμα.
Είναι ένα ζευγάρι εμπλεκόμενων διεργασιών (entanglement). Η σύντηξη από την άλλη πλευρά, είναι μια διαδικασία που τροφοδοτεί τον ήλιο και τα αστέρια. Είναι η αντίδραση στην οποία δύο άτομα υδρογόνου συνδυάζονται ή συντήκονται για να σχηματίσουν ένα άτομο ηλίου. Το ήλιο είναι άτομο δύο ηλεκτρονίων και το υδρογόνο είναι άτομο ενός ηλεκτρονίου. Τα διανύσματα μυαλού – σώματος, όπως και τα ηλεκτρόνια, δεν έχουν απόλυτη θέση και ταυτόχρονη συμπεριφορά κίνησης, επειδή, κατ’ουσία, δεν είναι σημεία. Δεν εντοπίζονται δηλαδή στο χώρο όπως ένα σύμβολο. Είναι «ασαφείς» όπως και οι “καλυμμένες” αλληλεπιδράσεις τους.
Ο νους δυσκολεύεται να το καταλάβει, να το αντιληφθεί ή να το συλλάβει, γιατί δεν υπάρχει τίποτα στον μακροσκοπικό κόσμο σαν κι αυτό. Αν, λοιπόν, αντιληφθεί τις έννοιες των διανυσμάτων απλά σαν βέλη στο χώρο, τότε δεν θα καταλάβει ποτέ τη συμπεριφορά και κατ’επέκταση το αποτέλεσμά τους. Ωστόσο, οι πολύτιμες γνώσεις των μαθηματικών μπορούν να γίνουν ένα χρήσιμο εργαλείο για κατανόηση.
Ένας Boolean ή λογικός πίνακας, είναι ένας πίνακας με καταχωρήσεις στις οποίες οι τιμές των μεταβλητών είναι οι τιμές αλήθειας true (1) και false (0). Εάν χρησιμοποιήσουμε τους αριθμούς ως αναφορά για να ονομάσουμε το ζεύγος διανυσμάτων, μπορούμε να έχουμε τους ακόλουθους συνδυασμούς των διανυσμάτων, μαζί με μια μικρή, απλή αλλά χειροπιαστή ιδέα για τα πρότυπα/μοντέλα συμπεριφοράς τους:
- 1 1 (αληθινό / ιδανικό),
- 1 0 ή 0 1 (ακανόνιστο / στρες),
- 0 0 (λάθος / πρόβλημα).
Η αναλογία μηδενικών (0), αντίστοιχα με εκείνες του ενός (1), σε ένα οργανωμένο σύστημα, όπως δείχνει, καθορίζει το μέγεθος και την κατεύθυνση (διάνυσμα) της δύναμης που ασκείται σε αυτό. Επομένως, ο συνδυασμός διανυσμάτων -όπως η σύντηξη ατόμων υδρογόνου- είναι μια διαδικασία που θα έλεγε κανείς ότι επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου (π.χ. locus coeruleus ή υπομέλας τόπος είναι ένας πυρήνας του εγκεφάλου και ένα σημαντικό κέντρο ομοιοστατικού ελέγχου του σώματος), αλλά και του σώματος (π.χ., ομοιόσταση), είτε θετικά (1 1), είτε αρνητικά (0 0).
Τα προβλήματα αποφάσεων εμφανίζονται συνήθως σε μαθηματικά ζητήματα αποφασισιμότητας ή αποκρισιμότητας.
Στη λογική, ένα πρόβλημα αληθούς/ψευδούς απόφασης είναι αποφασίσιμο ή αποκρίσιμο, εάν υπάρχει μια αποτελεσματική μέθοδος για τη λήψη της σωστής απάντησης.
Στη λογική, στα μαθηματικά και στην επιστήμη των υπολογιστών, ειδικά στη θεωρία της μεταλλογικής και της υπολογιστικότητας, μια αποτελεσματική μέθοδος ή μια αποτελεσματική διαδικασία, είναι μια διαδικασία για την επίλυση ενός προβλήματος από μια συγκεκριμένη κατηγορία.
Ένα πρόβλημα απόφασης, είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να τεθεί ως: ναι-όχι ερώτηση των τιμών εισαγωγής. Μια μέθοδος επίλυσης ενός προβλήματος απόφασης, που δίνεται με τη μορφή ενός αλγορίθμου, ονομάζεται διαδικασία απόφασης για αυτό το πρόβλημα. Ένας τέτοιος αλγόριθμος είναι η μακρά διαίρεση (κατά τη διαδικασία της διαίρεσης, το πρόβλημα αρχίζει να μοιράζεται σε μικρότερες, άρα και πιο εύκολα διαχειρίσιμες μορφές επίλυσης). Ένα πρόβλημα απόφασης που μπορεί να λυθεί με έναν αλγόριθμο, ονομάζεται αποφασίσιμο ή αποκρίσιμο.
Αλλά τί γίνεται τώρα αν προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε τα αριθμητικά σύμβολα με ελληνικά γράμματα, και αντί για μια ακολουθία + × – = | να έχουν μια ακολουθία εγκεφαλικών κυμάτων Gamma (γ), Beta (β), Alpha (α), Theta (θ) και Delta (δ), από ταχύτερα σε βραδύτερα; Αυτό είναι πολύ πιο περίπλοκο. Κύματα, δυναμικές (διανύσματα), ύψος, κλίση συχντοτήτων. Και τί γίνεται αν συνδέσουμε τις συγκεκριμένες ενέργειες των αριθμητικών συμβόλων με τη συγκεκριμένη λειτουργία εγκεφαλικών κυμάτων και τα συνδυάσουμε στο τέλος όλα μαζί; Αυτό είναι αδύνατο να κατανοηθεί, πόσο μάλλον να το χειριστούμε.
Έτσι, η απόπειρα δημιουργίας στο μυαλό μας της “μορφής” της καλής υγείας, είναι αρκετά δύσκολο έργο. Επομένως, ένα αδιέξοδο; Όπως δείχνει, ναι. Ή μήπως όχι;
Wondering Logically Is Science.
Cul de sac ονομάζεται ένας αδιέξοδος δρόμος ή ένας με δυνατότητα περιστροφής στο τέλος του. Το γαλλικό cul de sac ήταν αρχικά ένας ανατομικός όρος που σήμαινε “αγγείο ή σωλήνας με μόνο ένα άνοιγμα.” Σημαίνει “κάτω μέρος ενός σάκου”, από το λατινικό culus, “κάτω”. Το τελευταίο (κάτω), είναι φυσικά το αντίθετο του πάνω, της κορυφής δηλαδή σε ένα κάθετο άξονα ή αλλιώς της ποίησης (Apollo) στην ορθογωνιότητα του Προμηθέα (anamorphosis)!!
Omen
Μέχρι κι εχθές λοιπόν, οι καθημερινές πληροφορίες απ’τα ηλεκτρονικά υπερ-τηλεσκόπια για την εκεί έξω πραγματικότητα των δύο υπεύθυνων της μεγάλης συμπαντικής τραγωδίας, μετέφεραν και κατέγραφαν σταθερά κι αμετάβλητα στους σούπερ υπολογιστές του ΜΑΤΙΟΥ τα εξής αποθαρρυντικά στοιχεία:
… σε αρκετά μεγάλη απόσταση απ’το κανονικό, και παρά τη θολούρα, ο πάλαι ποτέ μέγας βασιλιάς, φαίνονταν καθαρά και χωρίς την τεχνολογία διάτρητος. Σφαγμένος απ’ άκρη σ’ άκρη και φυσικά νεκρός. Σα κουφάρι άγριου ζώου καρφωμένο στον σκοτεινό ουράνιο θόλο να θρυμματίζεται χωρίς βιάση απ’τον βασανιστή Χρόνο στην ζεστή γύρω του άβυσσο. Αντικριστά του, η Αφροδίτη (ο Εωσφόρος) να αιμορραγεί ακατάσχετα απ’τα πολλαπλά, τα διάσπαρτα θλαστικά της τραύματα. Με μεγάλους κρατήρες και απύθμενες ρωγμές, που με κάθε σκανάρισμα έδιναν στον παρατηρητή την εντύπωση πως σακατεμένη απλά αργοπέθαινε. Έσβηνε μέρα με τη μέρα μόνη απ’την εξαπλωμένη μόλυνση και τα πυώδη αποστήματα των πληγών, που επίμονα τα άτιμα ανέβλυζαν παχύρευστο μάγμα, κάνοντας έτσι το φλοιό της με την πάροδο του χρόνου, όλο και πιο πολύ στα μάτια να θυμίζει προς το τέλος, ένα βλογιοκομμένο -απ’την ενεργή ακμή- πρόσωπο.
Σήμερα όμως, εντελώς απροσδόκητα, μία πιο ενδελεχής επισκόπηση εκεί έξω, έφερε από πολύ μακριά ένα ευχάριστο νέο κι ανέτρεψε προς μεγάλη έκπληξη όλων τα μέχρι πρότινος δεδομένα. Αφού θέλει εντελώς ξαφνικά απ’τις εισερχόμενες πληροφορίες, να προκύπτει, χωρίς καμιά αμφιβολία, πως η καρδιά της Γης εξακολουθεί τελικά, παρά τα ακραία φαινόμενα, να χτυπά ακόμα -αν κι αργά- στο ρευστό της πυρήνα. Κι αιτία τρανή, αποδεικνύεται μετά και από την ομόφωνη γνώμη των κορυφαίων επιστημών του σύμπαντος, πως δεν είναι άλλη απ’αυτά τα άτιμα, αυτά που δεν τα’πιασε ποτέ το μάτι κανενός, ηλεκτρικά φορτισμένα μικροσωματίδια σκουπιδαριού της ατμόσφαιρας.
Ο υπερφυσικός, μυστηριώδης κι αρκετών χιλιομέτρων ομφάλιος λώρος, ο οποίος σαν ουράνιο ζεύγμα προφανώς την ένωσε για καλά με τα σπλάχνα του δορυφόρου της, κρατώντας την έτσι στη ζωή, με το στόμα κολλημένο γερά σ’έναν πλακούντα, να περιμένει ακούνητη στην αντικριστή μεριά το θαύμα πάνω στο αστροποίκιλτο σεντόνι του στερεώματος.
Κοιλάδα του “Ηλά” καλύτερα, όπως χαρακτηριστικά ονόμασε το φαινόμενο τούτο σκοτεινής αστρικής σκόνης κάποιος Εβραίος κοσμοναύτης με ιστορικά αποθυμένα, βλέποντας το απ’το φινιστρίνι του αστρόπλοιου του 20.000 και βάλε λεύγες υψηλότερα. Ένα μοναδικό θέαμα της φύσης αναμφισβήτητα, που δεν άργησε ωστόσο να δώσει το δικαίωμα και σ’έναν άλλο κοσμοναύτη απ’τη Παλαιστίνη τώρα, όταν περνώντας με την άκατό του εντελώς τυχαία από κει πάνω, χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό για το σχόλιο του Ισραηλίτη, αυθόρμητα από μόνος έσπευσε να το συμπληρώσει, βαφτίζοντας με τη σειρά του πολύ εύστοχα τη Σελήνη σε μικροκαμωμένο… Δαυίδ, και τη Γη το μέρος της ψυχής του… ΓΟΛΙΑΘ!
Η Κοιλάδα του Ηλά είναι η τοποθεσία στην οποία, υποτίθεται, έγινε η άνιση μονομαχία ανάμεσα στον Δαβίδ και το Γολιάθ. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια, είναι πόσο άφρονας θα πρέπει να ήταν ο βασιλιάς Σαούλ, που επέτρεψε (έστειλε) ένα παιδί να τα βάλει με έναν γίγαντα. Ωστόσο, το ερώτημα στο σήμερα, είναι πόσο παράφρονας θα πρέπει να’ναι ο σύγχρονος Σαούλ, που η τρέλα του τον έχει κυριολεκτικά μεταλλάξει σε ηλεκτρονικό, επιστημονικό, αστυνομικό και νομικό Δον Κιχώτη, ο οποίος βλέπει, σταμπάρει, στοχοποιεί και κυνηγάει παντού φαντάσματα.
Και ρωτώ: είναι δυνατόν η βιβλική υπερβολή, να νικήσει δηλαδή ο Δαβίδ, να ισχύει στην πραγματικότητα; Υπάρχει περίπτωση να μην συντρίψει ο Φιλισταίος γίγαντας τον κάθε επί γης… “κανένα”, όταν μάλιστα είναι μέχρι τα δόντια οπλισμένος; Υπάρχει περίπτωση ποτέ ο ταπεινός μύλος να διαχειριστεί διπλωματικά την πρόκληση ή έστω ν’αμυνθεί όπως-όπως σε μια ύπουλη, άτιμη, πονηρή, συκοφαντική, ψυχολογική -και κυρίως – άδικη επίθεση; Wondering Logically Is Science!
It Is Accomplished!